“Anadolu Basını, birlik olmak zorunda”

Anadolu Basın Birliği’nin “Anadolu Basını Çözüm Yolunda” toplantılarının ilki Samsun’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ABB Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Sorunlarımız büyük, bu sorunları çözmek için Anadolu Basını olarak birlik olmak zorundayız.” dedi.

Gündem - 3 ay önce

“Anadolu Basını, birlik olmak zorunda”

Anadolu Basın Birliği’nin “Anadolu Basını Çözüm Yolunda” toplantılarının ilki Samsun’dagerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ABB Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Sorunlarımız büyük,bu sorunları çözmek için Anadolu Basını olarak birlik olmak zorundayız.” dedi.

“Anadolu Basını Çözüm Yolunda” toplantılarının ilki Samsun’da gerçekleştirildi. Samsun’dakibasın temsilcilerinin sorunlarının konuşulduğu toplantıya CHP Samsun Milletvekili MuratÇan, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, 19Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Onur Bekiroğlu, İletişim BaşkanlığıSamsun Bölge Müdürü Ebubekir Ayrancı, Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor,ABB Genel Merkez Yöneticileri, Samsunlu gazeteciler ve STK temsilcileri katıldı.ANADOLU BASININA AĞIR KRİTERLER GETİRİYORSUNUZToplantıda konuşan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Anadolu Basını’na Avrupa’nın çoküzerinde ağır kriterler getirildiğini ileri sürerek, “ Ancak sosyal ve finansal imkanları aynıadaletle sağlanmıyor. Evrensel kriterleri, şu kadar personel çalıştıracaksınız, şu kadartıklama alacaksınız şeklinde yerel basına getirirken, onları çalışamaz hale getiriyorsunuz.Bu sorunları bir yıllık milletvekilliği dönemimde iki kez gündeme getirdim. Bu çalıştaydasorunlardan ziyade çözüme yönelik arayışlar konuşulmalı. Herkes aklına gelen çözümönerilerini burada sunmalı.”şeklinde konuştu.YAZILDIĞINDA DEZENFORMASYON, OKUNDUĞUNDA SANSÜRAnadolu Basın Birliği’nin 50. Yılında, yerel basınının sorunlarını dinlemek için Samsun’u ilkadım olarak belirlemesinden dolayı teşekkür eden CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Umarımbu toplantıda ele alınan konular, sonra bir rapor olarak siyasetçilere sunulur. AnadoluBasınının daha güvenli adımlarla yoluna devam etmesi için biz üzerimize düşeni yapmayahazırız. Daha çok ekonomik sıkıntılar dile getiriliyor. Ama ben özellikle 7418 sayılı torbayasada 29. Madde olarak bilinen, yazıldığında dezenformasyon suçu olarak yazılan, ancakokunduğunda sansür yasası olarak okunan yasayı da konuşmalıyız. Evet dezenformasyonunönüne geçmeliyiz. Ama bunu basına sansür uygulamak için kullanmamalıyız.”dedi.MEDYANIN BU DEĞİŞİMİ TAKİP ETMESİ GEREKİYOR19 Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Onur Bekiroğlu, Anadolu Basınıifadesini ele aldığınızda, milli mücadele döneminde yerel basının üstlendiği role atıftabulunan, daha derin bir anlam ve kavram karşımıza çıktığını dile belirtti. Bekiroğlu, “ Sayıngenel başkanımız, dijitalleşmeye dikkat çekti. Artık geleneksel gazetecilikten, yenigazeteciliğe evrilmek gerekiyor. Teknoloji ile birlikte toplum da değişiyor, iletişim kurmaşekilleri de değişiyor. Z kuşağı diye tabir edilen neslin medya kullanım alışkanlıklarınındeğiştiğini görüyoruz. Medyanın bu değişimi takip etmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.Protokol konuşmalarının ardından Anadolu Basınının sorunlarının konuşulduğu çalıştaykısmına geçildi. Çalıştayda söz alan Samsunlu gazeteciler, teknolojik gelişmelerden,ekonomik sıkıntılara bir çok soruna dikkat çektiler. Çalıştayda basını tanımlayan yeni biryasanın gerekliliği de dile getirilirken, SGK ve vergi yükümlülükleri ile ilgili de çalışmayapılması gerektiği dile getirildi.BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ

Konulmaların ardından söz alan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “Bugünyapılan konuşmaları, teker teker irdelediğimizde bizim Anadolu Basını olarak birlik olmamızgerektiği gerçeği bir kez daha ortaya çıkıyor.Her sektörde farklı dernekler kurulabiliyor. Ancak sektörün geleceği için bu derneklerin biraraya gelebildiği sektörlerin daha güçlü olduğu görüyoruz. Biz de Anadolu Basını olarak bubirlikteliği sağlamak zorundayız. Anadolu’nu bağrından çıkan bir dernek olarak AnadoluBasın Birliği’nin çözüm arayışında önemli bir paydaş olacağına inanıyoruz. Çünkü bizler veüyelerimiz, Anadolu’daki sıkıntıları birebir yaşayan kişileriz. Sorunları da çözüm yollarını daçok iyi biliyoruz. Anadolu Basın Birliği olarak biz çözüm yolunda elimizi taşın altına koymayahazırız. Gelin çözüm yolunda bir araya gelelim. “dedi.Son derece verimli geçen çalıştay, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.Anadolu Basın Birliği’nin “ Anadolu Basını Çözüm Yolunda” toplantılarının ikincisi Ağustosayında Kastamonu şehrinde yapılacak.

Haftanın Öne Çıkanları

YILMAZ:

2024-07-08 09:56 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’DEN LONDRA'YA UZANAN YOLCULUK

2024-07-08 09:58 - Gündem

BAŞKAN UMUT YILMAZ, BEBEK UMUT YILMAZ’I ZİYARET ETTİ

2024-07-08 10:01 - Gündem

ŞEHİTKAMİL’DE ÇOCUKLAR ARTIK DAHA MUTLU!

2024-07-08 10:05 - Gündem

Anadolu Basını, Çözüm Yolunda…

2024-07-08 10:07 - Gündem

BESİN ZEHİRLENMESİNE KARŞI 10 ETKİLİ ÖNLEM

2024-07-08 10:13 - Sağlık

TÜV Austria Türk ve Altunkaya’dan uluslararası işbirliği anlaşması

2024-07-08 16:19 - Ekonomi

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR YAZ KURSLARINDA

2024-07-08 16:20 - Gündem

BANKAM ATIKTAN ALDIĞI HEDİYELER İLE ÇOCUKLARI SEVİNDİRİYOR

2024-07-08 16:22 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN

2024-07-09 17:52 - Gündem

İlgili Haberler

Sevgiye Uzaklaştıran O Hastalık: Depersonalizasyon Bozukluğu!

09:06 - Gündem

CHP “HALKIMIZ YOKSULLUKLA BOĞUŞUYOR”

09:04 - Gündem

Öztürkmen’den

09:02 - Gündem

BAKAN MEMİŞOĞLU BAŞKAN ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

09:01 - Gündem

Belediye Başkanı Doğan,

08:59 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP “HALKIMIZ YOKSULLUKLA BOĞUŞUYOR”

09:04 - Gündem

Öztürkmen’den

09:02 - Gündem

BAKAN MEMİŞOĞLU BAŞKAN ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

09:01 - Gündem

Belediye Başkanı Doğan,

08:59 - Gündem

YILMAZ’DAN ŞEK-KART MÜJDESİ

08:58 - Gündem