CHP’Lİ MELİH MERİÇ

CHP Gaziantep Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Melih Meriç TBMM kürsüsünde Gaziantep’in deprem, sığınmacı ve ekolojik sorunlarını hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset - 2 ay önce

“SADECE İNŞAAT MÜHENDİSİNE CEZA VERMEK ACİZLİKTİR”İlk olarak 6 Şubat’ta Nizip’te 51 kişinin hayatını kaybettiği FurkanApartmanı davasında çıkan mahkeme kararını eleştiren Meriç,“Mahkeme heyeti, sadece bir inşaat mühendisine 16 yıl 8 ay hapiscezası verdi, diğer sanıklar beraat etti. 51 canımızı neden kaybettik,hangi ihmaller var, bu soruların cevabını ise kimseden alamadık.Furkan Apartmanı davasında birden fazla bilirkişi raporu mevcut.Ancak hepsi birbiriyle çelişiyor. Bilirkişi raporu diyor ki kolonlarkesilmiş. Apartman sakinlerinin de bu yönde beyanları var.Müteahhit firari. Apartmana kaçak kat çıkılmış. Mevcut asma katlara1+1 daireler yapılmış. Nereden baksanız skandal bir süreç. Durumböyle iken sadece inşat mühendisine ceza vermek, sistemineksiklerini halı altına süpürmek büyük bir acizlik.” ifadelerini kullandı.

“NİZİP ÇAYI’NA ÖNLEM ALMANIZ İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİ MİGEREKİYOR?”Nizip Çayı’nda alarm veren kirlilik seviyesine de ayrı başlık açanMelih Meriç, “Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar, bu çayaatıklarını döküyorlar. Bundan dolayı hem Nizip Çayı kirleniyor, hemde bölgede yaşayan vatandaşlarımız olumsuz etkileniyor. Konuyadair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na verdiğim soruönergesine cevap olarak, “Kirlilik sınırlarını aşmıyor” şeklinde bircevap geldi. Bunun üzerine ben de çaydan aldığım bir numuneyi

laboratuvarda incelettim. Gelen rapor özetle diyor ki, “Bu sudan neinsan ne hayvan içebilir ne de herhangi bir canlıyı, toprağı, bitkiyi,ağacı sulama şansınız yoktur! Doğa kirlenince, insan canı tehlikeyedüşünce geri getirmesi çok zor. Yetkililere seslenmek istiyorum:Nizip Çayı alarm veriyor, vatandaşın sağlığını tehdit ediyor.Topraklarımızın bereketini kaçırıyor, hatta topraklarımızı zehirliyor.Şatafatlı açılışlarla hizmete aldık dediğiniz tesisler nerede? Adımatmak için illa birinin ölmesini, hasadın çürümesini mibekliyorsunuz? Bir an önce harekete geçin!” diye konuştu.

“KAÇAK SIĞINMACI ANNELERİN KİMLİKSİZ ÇOCUKLARI”Gaziantep’teki sığınmacı sorunuyla alakalı edindiği çarpıcı bir bilgiyide paylaşan CHP’li Meriç, “Gaziantep’te küçük bir çocuğumuz var.Ancak doğum belgesi haricinde yaşadığını gösteren hiçbir emareyok. Çocuğun annesi Suriyeli. Gaziantep’e kaçak yoldan gelmiş. BirTürk vatandaşıyla ilişkisi olmuş ve çocuk doğmuş. Ancak anne şuan uyuşturucu suçundan cezaevinde. Babası, çocuğuna kimlikçıkartmak istiyor ancak çıkaramıyor. Çünkü ne Göç İdaresi’nde, nede başka bir kurumda, annesinin Türkiye’ye geldiğini kanıtlayanhiçbir belge yok. Annesinin medeni durumunu gösteren bir belgeolmadığı, dolayısıyla kimlik çıkarılamadığı için de 3 yıldır okulabaşlayamıyor.AKP’nin açık kapı politikasının nelere mal olduğunu görüyor,duyuyor ve anlıyorsunuz değil mi? Sizlerle paylaştığım bu içler acısıdurum sadece tek bir örnek. Sınırlarımızdan kaçak giren, çocuksahibi olan, daha da kötüsü uyuşturucu suçuna bulaşan kim bilir kaçbin kişi daha var? Kimliksiz, annesiz, yuvasız kalmış, sayısı belliolmayan çocukların vebali, bu iktidarın boynunadır.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİŞEHİR’DEN GAZİMECLİS’E

2024-07-23 09:55 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR, GIDA İSRAFININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YENİ BİR ESERİ OKUYUCUYLA BULUŞTURDU

2024-07-23 09:56 - Gündem

ŞAHİNBEY’DE GENÇLER VE ÇOCUKLAR 15 TEMMUZ'U SPOR ETKİNLİKLERİ İLE KUTLADI

2024-07-23 09:58 - Gündem

İMO Gaziantep Şube Başkanı Güçyetmez:

2024-07-23 10:00 - Gündem

ŞEHİTKAMİL U13 FUTBOL TAKIMI “NAMAĞLUP ŞAMPİYON”

2024-07-23 10:01 - Spor

AİLE MERKEZLERİNDEKİ EĞİTİMLERDEN BİNLERCE KİŞİ YARARLANIYOR

2024-07-23 10:02 - Gündem

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNDEN, DÜNYA SATRANÇ GÜNÜ’NDE COŞKULU KUTLAMA

2024-07-23 10:03 - Gündem

Tüm dünyada üretim ve tüketim alışkanlıkları değişiyor

2024-07-23 10:04 - Ekonomi

HAYAL GERÇEK OLUYOR: FIRAT’IN SUYU GAZİANTEP SANAYİSİ İLE BULUŞUYOR

2024-07-23 10:10 - Gündem

DENİZ KAMPI, ÖĞRENCİLERE UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATIYOR

2024-07-23 10:11 - Gündem

İlgili Haberler

BAŞKAN YILMAZ’DAN

14:30 - Siyaset

DEVA’DA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

14:23 - Siyaset

BAŞKAN YILMAZ

08:25 - Siyaset

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

16:51 - Siyaset

AK PARTİ GAZİANTEP’TE YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

14:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN

18:10 - Gündem

BAŞKAN UMUT YILMAZ,

18:08 - Gündem

ŞEHİTKAMİL’DEKİ CAMİLERDE TİTİZ TEMİZLİK ÇALIŞMASI

18:04 - Gündem

GASTROANTEP FESTİVALİ İLE GAZİANTEP’TE SANAT RÜZGARI

18:03 - Kültür Sanat

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde

18:02 - Gündem