Bulut sistemi ile firmaların kendilerini daha güvenli hissettiğini ifade eden Ereteam CTO’su Abdulkadir Kesimli, “Bulut depolama ile birçok alandaki veri sanal ortamda muhafaza ediliyor. Bulut depolamaya eklenen veriler 3. kişiler tarafından kesinlikle paylaşılamıyor. 22 yıllık tecrübemizle datanın olduğu her yerdeyiz. Farklı kıtalardan 20’ye yakın global ölçekli markaya partner hizmeti sağlıyoruz. Ereteam olarak geleceğimizi garanti altına almak için bulut sistemini sektörlere entegre eden projelere imza atıyoruz” dedi.
Dijitalleşme, markaların en önemli değeri haline geldi. Kurumsal bilgileri depolamak ve sonrasında kolayca erişebilmek için geliştirilmiş sistemler olan veri depolama, kişisel ya da kurumsal verilerin saklanmasını, depolanmasını ve sınıflandırılmasını sağlayan en önemli araçtır. Saklanacak verilerin büyüklüğüne göre kullanılabilecek farklı veri depolama araçları bulunuyor.
VERİLER BULUT TEKNOLOJİSİNE EMANET
Bulut teknolojisinin çeşitli yazılımlar aracılığıyla internet üzerinden depolama yapmayı sağladığını ifade eden Türkiye’nin ilk veri ve analitik teknolojilerine ilişkin danışmanlık hizmetleri sunan şirketlerinden Ereteam’in CTO’su Abdulkadir Kesimli, sanal depolama ile verilerin internet üzerinde depolandığını söyledi. Böylece sabit disk gibi fiziksel depolama alanlarına ihtiyaç kalmadığını belirten Kesimli, ayrıca istenilen anda da verilere erişilebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Markaların sık sık veri kaybına uğradığını ifade eden Kesimli, “Bulut depolamanın ne gibi avantajları olduğunu soranlar da var. Bulut depolama, dosyalara her yerden her zaman ulaşılabilmeyi sağlar. Buluta yüklenen dosyalar bilgisayarda yer kaplamaz. Buluttaki birçok hizmet ücretsizdir. Bilgisayarın bozulması, çökmesi durumunda dosyalar zarar görmez” dedi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR YARINLAR İÇİN BULUT SİSTEMİNİ SEKTÖRLERE ENTEGRE EDİYORUZ
Bulut depolama ile birçok alandaki verinin (fotoğraf, pdf, video vs.) sanal ortamda muhafaza edildiğini söyleyen Kesimli, bulut depolamaya eklenen verilerin 3. kişiler tarafından kesinlikle paylaşılamayacağını belirtti. Kesimli, “22 yıllık tecrübemizle datanın olduğu her yerdeyiz. Farklı kıtalardan 20’ye yakın global ölçekli markaya partner hizmeti sağlıyoruz. Ereteam olarak sürdürülebilir yarınlar oluşturmak ve geleceğimizi garanti altına almak için bulut sistemin sektörlere entegre edilmesi konusunda profesyonel çalışmalara imza atıyoruz” dedi. Bulut depolama ne kadar güvenli sorusuna da değinen Ereteam’in CTO’su Abdulkadir Kesimli, bulut içinde hareket hâlindeyken verinin ele geçirilme riskinin daha fazla olduğunu söyledi. Bir depolama konumu ile diğeri arasında taşınırken veya uygulamaya aktarılırken verilerin savunmasız olduğunu söyleyen Kesimli, bu nedenle uçtan uca şifreleme ve önemli veriler için en iyi çözümün bulut güvenlik olduğunun özenle altını çizdi.