Hasan Öztürkmen’den

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde işçilerin eylemlerinin Valilik kararıyla yasaklanmasının ardından bugün Demokrasi Meydanında yapılması planlanan eyleme de izin verilmedi.

Gündem - 6 gün önce

Hasan Öztürkmen’den işçilerin talepleri için çözüm önerisi

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde işçilerin eylemlerinin Valilik kararıyla yasaklanmasının ardından bugün Demokrasi Meydanında yapılması planlanan eyleme de izin verilmedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep Valisini işçi ve işveren arasında uzlaşı sağlamaya çağırdı.

Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar:

TÜİK'in açıkladığı sahte enflasyon oranının bile gerisinde bir maaş zammına karşı çıkan işçilerimizin talepleri sonuna kadar haklıdır.

Gaziantep Valiliği, işverenden yana tavır almak yerine işçi ve işveren arasında uzlaşı sağlamalıdır.

İşçilerin talepleri, işverenle uzlaşı içerisinde görüşülüp, karşılıklı uzlaşı ile çalışma barışı sağlanmalı.

İşçilerin hakkını savunan sendika temsilcilerinin gözaltına alınması kabul edilemez. Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası Başkanı Mehmet Türkmen derhal serbest bırakılmalı.

Adı "demokrasi" olan meydanın polis ablukasına alınması, darbe dönemlerini andırıyor. Sürekli "tek adam" diyerek Cumhuriyet'in kuruluş dönemini hedef alan iktidar, kendi faşizminden habersiz.

Emniyetin görevi anayasal hakkını kullanan işçileri bastırmak değil, onların can güvenliğini sağlamaktır. Gaziantep Emniyeti'ni vatandaşa karşı adil olmaya ve hakkını barışçıl şekilde arayan işçilere karşı sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Ülkemizin meydanlarında sığınmacılar, şeriat isteyenler, terör örgütü yandaşları bile ellerini kollarını sallayarak eylem yaparken, en ufak polis müdahalesi yaşanmazken, işçilere yönelik bu tavrı anlamak mümkün değil.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın yanındayız. Gaziantep'te sanayi temsilcileri ve sayın Vali ile sorunun uzlaşı ile çözümüne ilişkin görüşmelerde bulundum. Meclis çalışmamızın ardından bugün sorunun çözümü işin Gaziantep'e geçiyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep OSB’de konut projesi start alıyor

2025-02-09 15:57 - Gündem

“Orduda Hesap Soracaksanız

2025-02-09 15:58 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

2025-02-09 16:00 - Gündem

ÖZGECAN ŞAHİNBEY’DE ANILDI

2025-02-11 18:28 - Gündem

ŞEHİR TİYATROSU 2024 YILINI DOLU DOLU GEÇİRDİ

2025-02-11 18:33 - Gündem

ŞEHİTKAMİL’DEN GATEM’DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

2025-02-11 18:39 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 2025 YILI 65 VİZYON PROJEYİ MECLİSTE ANLATTI

2025-02-11 18:40 - Gündem

ŞEHİTKAMİL, KAR YAĞIŞINA KARŞI TEYAKKUZDA

2025-02-11 18:45 - Gündem

Bozgeyik:

2025-02-11 18:46 - Gündem

Türkiye'nin en önemli sorunu Gaziantep'te masaya yatırılıyor

2025-02-11 18:48 - Gündem

İlgili Haberler

TARIM ZİRVESİ 15’İNCİ GAPTARIM FUARI BAŞLADI

11:50 - Gündem

ŞAHİNBEYLİ KADINLAR İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

11:43 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ HALK BULUŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

11:42 - Gündem

TÜRKİYE YÜZYILI BELEDİYECİLİĞİNİN

11:41 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN

12:49 - Gündem

Günün Manşetleri

TARIM ZİRVESİ 15’İNCİ GAPTARIM FUARI BAŞLADI

11:50 - Gündem

ŞAHİNBEYLİ KADINLAR İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

11:43 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ HALK BULUŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

11:42 - Gündem

TÜRKİYE YÜZYILI BELEDİYECİLİĞİNİN

11:41 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN

12:49 - Gündem