USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN GGC'YE ZİYARET

CHP Gaziantep Millevekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, GCC Başkanı Meral Ay ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ dileklerinde bulundular. Ülke ve kent gündeminin değerlendirildiği ziyarette, en çok basın sektörünün sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN GGC'YE ZİYARET
16-10-2024 10:44
16-10-2024 10:45
CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN GGC'YE ZİYARET
 
CHP Gaziantep Millevekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, GCC Başkanı Meral Ay ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ dileklerinde bulundular. Ülke ve kent gündeminin değerlendirildiği ziyarette, en çok basın sektörünün sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.


CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, GGC Başkanı Meral Ay’ı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ dileklerinde bulundular.
AY: GAZETECİLER VE SİYASİLER MESAİ ARKADAŞLIĞI YAPIYOR
GGC Başkanı Meral Ay, 1969 yılında kurulan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin Gaziantep'in gelişmesinde büyük katkı sağladığını belirterek “ Umarım bu dönemde de yönetim kurulu üyelerimiz ile Gaziantep'in gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Gaziantep'te Gazeteciler ve siyasetçiler mesai arkadaşları. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti bütün siyasi partilere eşit mesafedidir. Son dönemlerde kadına şiddet gündemde. Biz gazeteciler olarak bu şiddetin diliyle ilgili ciddi anlamda da çalışmalarımız olacak” dedi.
MERİÇ : NE BU ÜLKE, NE DE BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİLDİR
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’te yerel basının zor şartlar altında görev yaptığını belirterek “Gaziantep'te yerel basının çok zor şartlarda görev yaptığının farkındayız. Ama siyasetçilerin de işi de çok zor. Çünkü güçlü ve muhalif sesini duymak istemiyorlar. Bizlerde, sizler gibi çok zor bir görev yapıyoruz. Ama bunları aşacağız. Çünkü basın bu şehirde bu ülkede yaşayan herkesi derdini ve mutluluğunu sahaya yansıtan ve bir şekil de çözüm yollarını ortaya koyan çok önemli bir meslek grubudur. Gerçekten siyasetçiler ve basın hemen hemen aynı yönde gidiyorlar. Gaziantep bu ülkenin gerçekten çok önemli bir şehri, hem sanayisi hem de kültürel yapısı ile. Bizler bunun bozulmasını istemediğimiz için sahadayız. Halkın derdine derman olmak için sizlerinde aracalığınız ile tüm Türkiye'ye duyurup çözülmesini istediğimiz için aslında bu kadar halka dokunmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince de bunu yapmaya çalışıyoruz tabiki eksiklerimizde oluyor. Sizlerinde eleştirilerini önemsiyoruz ve değerlendirip daha iyisi için çalışıyoruz. Biz CHP olarak bu ülkenin kurucu partisiyiz. Bu ülkenin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve ınkılaplarıyla kurulan bu ülkenin bu değerlerinin kaybolmaması için elimizden geleni, hem parti olarak hem birey olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu konudan hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımız emin olsun. Arkalarında bu kadar güçlü bir yapıya sahip olan yüz yıllık bir partinin mensuplarıyız. Ne bu ülke, ne de bu şehir sahipsiz değildir. Bu ülke için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı belirtmek isterim.” dedi
ÖZTÜRKMEN :GAZİANTEP SAHİPSİZ
CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen’de basının ülkede 4. Güç olduğunu ve bir çok sıkıntısının bulunduğunu belirterek “Demokrasi de 3 güç vardır. Basın 4. güç olarak bilinir. Ülkemizde bu durum 3 erk bir erk haline getirildi. Her türlü kısıtlamalara rağmen dünya basın özgürlüğünde çok gerilerde olmamıza rağmen basının sesini kısmak isteyen siyasi iktidarın ülkedeki etkin basın organlarını elinde bulunduran iktidara rağmen genel özgürlüğünü elinden geldiğince kullanmaya çalışan yerel basını kutlamak isterim. Melih Meriç'in aksine ben Gaziantep sahipsizdir diyorum. Gaziantep ile ilgilenilmiyor. Gaziantep Türkiye de en çok intiharların yaşandığı şehir olarak karşımıza çıkıyor. Her gün yeni bir tanesini duyuyoruz. Bunun sebebi olarak insanların ekonomik sıkıntısı ve ekonomik sıkıntıların getirmiş olduğu psikolojik bunalımlar. Bir diğer taraftan Nizip çayı sorunu var, insanların yaşamlarını tehlikeye atıyorlar. Ve tabiki okulların temizliık ve güvenlik sorunu. Aynı zamanda okullarda ikili eğitim yapılması büyük sorunları ortaya çıkarıyor. Birçok okulu gezdim ve temizlikçi ve güvenlik yok. Bunları video çekerek tespit ettik. Maalesef okullarımızda bunun gibi birçok sorun var. Gaziantep sorunlar şehri o yüzdendir ki Gaziantep sahipsizdir diyorum. İktidar bu sorunları görmezden geliyor. biz iki milletvekili şehrimizin sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. halkımızın sorunlarını dinliyoruz vatandaşın yanındayız.” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ