USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKAN YILMAZ, SÖZLEŞMESİ SONA EREN İŞÇİLERE İŞ BULDU

BAŞKAN YILMAZ’DAN, İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERLE İLGİLİ BELGELİ AÇIKLAMA -YILMAZ: “BİZİ YIPRATMAK İÇİN SİYASİ ŞOV YAPIYORLAR” -YILMAZ: “AKP, 259 İŞÇİYİ ÇIKARKEN, HAK-İŞ’TEN TIK YOK” -15 YIL İŞE GELMEDEN MAAŞ ALAN KİM?

11-07-2024 16:21
11-07-2024 16:22

Yasa gereği sözleşmesi sona erdiği için işten çıkarılmak zorunda kalınan işçiler ve Hak-İş Sendikası tarafından yapılan eylemle ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, işçilerin tamamının AKP döneminde, ilçe teşkilatının referansıyla işe alındığını söyledi. Başkan Yılmaz, Hak-İş Sendikası’nın önceki dönemde 259 işçinin işten çıkarılmasına sessiz kalmasını siyasi şov olarak nitelendirdi. Yılmaz, sözleşmesi sona erdiği için işten çıkarılmak zorunda olan tüm işçilere iş bulduğunu da müjdeledi.

 

Başkan Umut Yılmaz, işten çıkarılan işçilerle ilgili belgelerle açıklama yaptı. Belediye önünde Hak-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen eylemler hakkında konuşan Başkan Yılmaz, eylemlerin birkaç gündür devam ettiğini ve halkın bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Yılmaz, işten çıkartılan işçilerin partizanlık veya sendika üyeliği nedeniyle değil, tamamen yasal zorunluluklar çerçevesinde işten çıkarıldığını söyledi.

 

HAK-İŞ’TEN TIK YOKTU!

İşçilerin hangi partiye mensup olduğuna bakmadıklarını, sadece süreli iş sözleşmeleri gereği işlerine son verdiklerini belirten Yılmaz, “Bizden önceki yönetim bu işçileri işe almış ve biz de yasa gereği bu işçilerin işine son vermek zorunda kaldık. Hak-İş Sendikası, belediyemiz önünde eylem yapıyor, ancak 2021 yılında Şehitkamil Belediyesinden 113 işçi çıkarıldığında Hak-İş’ten hiçbir ses çıkmadı. Toplamda 259 kişi eski yönetim tarafından işten çıkarıldı ve yine Hak-İş’ten tık yoktu. Şimdi ise Şehitkamil Belediyesinde bir tek üyesi olmamasına rağmen, bizi yıpratmak için siyasi şov yapıyorlar.” açıklamasını yaptı.

 

AKP İLÇE TEŞKİLATININ REFERANSIYLA İŞE ALINMIŞLAR

Başkan Yılmaz, işten çıkarılan işçilerin tamamının seçimden 2-3 ay önce işe alındığını ve bu işçilerin 6 aylık süreli sözleşmelerle çalıştıklarını kaydetti. İşçilerin partili kimliklerine bakmadıklarını ve bu konuda adil davrandıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bu işçilerin işten çıkarılma tarihleri 30.06.2024. Yani 6 aylık süreyle işe alınmışlardı. İşten çıkarılan işçilerin kim olduğunu sordum ve bana verilen listeye göre tüm işçiler, AKP ilçe teşkilatının referansıyla işe alınmışlar. AKP’li dostlarıma hiç ben böyle bir şey yapmam. Çünkü bana en büyük destekleri, partimden sonra veren partidir AKP. Ben, biraz önceki listeyi, daha biraz önce aldım. Tamamı, AKP ilçe teşkilatından gelen listeyi biraz önce aldım ama bu kişiler, 1 hafta önce mecburen, yasa gereği, sözleşmeleri gereği 6 aylık oldukları için çıkarıldı.” ifadelerini kullandı.

 

15 YIL BOYUNCA İŞE GELMEDEN MAAŞ ALAN KİŞİNİN DOSYASINI VERMEYE HAZIRIM

Başkan Yılmaz, işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ve Hak-İş Sendikası’nın bu konudaki sessizliğini eleştirerek, “Biz, her zaman işçinin, emekçinin yanındaydık. Ben adayken, grev olduğunda, 2 gece gittim işçilerin yanında, Başpınar’da soğukta yattım. Hak-İş’ Sendikası yoktu o zaman. Hiçbir zaman bir eylemde, bir grevde Hak-İş Sendikası’nı göremezsiniz. Ama Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olduğu zaman, genel başkan yardımcısı kimse, ismini bile bilmiyorum, gelir belediyemizin önünde eylem yapar. Ben; size, Hak-İş Sendikası’na sunmak istiyorum. Bu dosya, Şehitkamil Belediyesinde 15 yıl boyunca çalışan ama tek bir gün işe gelmeyen; pandemide, depremde, ekonomik krizlerde 1 tek gün işe gelmeyen, çatır, çatır maaş alan kişinin dosyası. Şu anda müfettişte. Hak-İş Sendikası’ndan bir tık duydunuz mu? Bir ses duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü işine gelmez. Bütün gerçekleri bilmenizi istiyorum. Biz, haksız bir iş yapmadık, yapmayız da. Hiç kimsenin kimliğine de bakmadık, bakmayacağız da. İşten çıkartılan işçiler için çok üzülüyorum.” açıklamasında bulundu.

 

BELEDİYELER, AKP’DE OLDUĞU İÇİN TABİİ Kİ KONUŞMAZLAR

Yılmaz, diğer belediyelerde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili olarak da örnekler verdi. Adıyaman’da ve Menemen’de yapılan toplu işten çıkarmalarda Hak-İş’in sessiz kaldığına işaret eden Başkan Yılmaz, “O belediyeler, AKP’de olduğu için tabii ki konuşmazlar. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi yasaya uygun davrandığında, belediyemizin önünde eylem yaparlar.” diye konuştu.

 

BİZ İNSANLARIN KİMLİKLERİNE BAKMAYIZ

Sayıştay denetimlerinin de işten çıkarmalar konusunda kendilerini zorlayacağını belirten Başkan Yılmaz, “Biz insanların kimliklerine bakmayız. Kim necidir, ilgilenmeyiz. Fakat şimdi Sayıştay gelecek. Bana derlerse ki “6 aylık işçileri neden çıkarmadın?” “Belediyeyi zarara mı uğrattın?” ne hesap vereceğim? Biz de bir muhalif belediyeyiz. Biz de iktidara siyaseten muhalif bir belediyeyiz.” sözlerini kaydetti.

 

İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN YANINDAYIZ

İşten çıkarılan işçilere çağrıda bulunan Başkan Umut Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

 

“İşten çıkarılan tüm arkadaşlarımıza rica ediyorum, yarın saat 12.00’de Başkan Yardımcımız Cihan Bey ile görüşsünler. 60’ına birden, eski müvekkil firmamla görüştüm ve 60’ını birden işe alacaklar. Lütfen, Başkan Yardımcımız Cihan Bey’e ulaşsınlar. Tüm işçileri, derhal işe koyacağız. Her zaman işçinin, emekçinin yanındayız.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ