USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“TÜRK VATANDAŞLIĞI EŞANTİYON DEĞİLDİR!

Ziyarette konuşan GGC Başkanı Meral Ay, Gaziantep ve ülke yararına olan bütün çalışmalara destek olacaklarını belirterek “Biz GGC olarak bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz.

“TÜRK VATANDAŞLIĞI EŞANTİYON DEĞİLDİR!
08-10-2024 10:35
08-10-2024 10:36
“TÜRK VATANDAŞLIĞI EŞANTİYON DEĞİLDİR!"
 
 

İYİ Parti  Genel Başkan Yardımcısı, Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Dr.Cenk Özatıcı, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili  Mustafa Gürban, İYİ Parti Siyasal İletişim Danışmanı Bekir Ali Yüksel, İYİ Parti Gaziantep İl Bakanı Şerif Başkülekçi ve beraberindeki heyet, GGC Başkanı Meral Ay’ı ziyaret etti. Ziyarette başta Suriyeliler olmak üzere, uyuşturucu konusu  ve basının sorunları dile getirildi.  Özatıcı” Türkiye  kupon arazi, Türk vatandaşlığı eşantiyon değildir! . Suriyelilere ve yabancılara  para karşılığı verilen TC vatandaşlığının iptali için dava açtık. Hepsi iptal olacak “ dedi.


İYİ Parti  Genel Başkan Yardımcısı, Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Dr.Cenk Özatıcı, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili  Mustafa Gürban, İYİ Parti Siyasal İletişim Danışmanı Bekir Ali Yüksel, İYİ Parti Gaziantep İl Bakanı Şerif Başkülekçi ve beraberindeki heyet, GGC Başkanı Meral Ay’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

AY: KENTİN SORUNLARINI DİLE GETİRENLERİN SESİ OLACAĞIZ

Ziyarette konuşan GGC Başkanı Meral Ay, Gaziantep ve ülke yararına olan bütün çalışmalara destek olacaklarını belirterek “Biz GGC olarak bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Gaziantep’in sorunlarını dile getirten herkesin sesi olmaya gayret edeceğiz. Bunun yanı sıra kente güzel hizmetler yapanları da destekleyip taktir edeceğiz.” dedi

AY. YEREL BASIN YASASI İSTİYORUZ.

GGC olarak yerel basın yasası istediklerini söyleyen Ay, bunun mecliste gündeme getirilmesini istedi. Ay “Dün hiçbir mesleği yapamamış biri sabah gasteci oluyor. Biz bundan son derece rahatsızız. Yapılan toplantılarda akreditasyon yapılmadığı için, onlarla aynı masada, onların saçma soruları ile  baş başa kalıyoruz. Bu konuyla ilgili ciddi mücadele edeceğiz. Basın sektöründe güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

ÖZATICI: YEREL BASIN, BASIN İLAN KURUMUNA MUHTAÇ HALE GETİRİLDİ.

Yerel  basını bir takım sıkıtılar yaşadığını belirten İYİ Parti  Genel Başkan Yardımcısı, Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Dr.Cenk Özatıcı, “Bir çık yerel gazete sıkıntılar yaşadığı için haber sitelerine yöneldi. Yerel basın, basın ilan kurumuna muhtaç hale getirildi. Burada yerel basının merkezi otoriteye muhtaç  olması için zemin oluşturuldu. Biz bunların ortadan kalkmasını istiyoruz. Çünkü özgür yerel  basın olmadan, Türk demokrasisinin gelişmesi, Türk adaletinin  sağlanması mümkün olmaz” dedi.

ÖZATICI: BUGÜN HAREKETE GEÇMEKSEK YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Gaziantep göçün merkezi olması nedeniyle  kritik bir noktada olduğunu da sözlerine ekleyen Özatıcı “Göç idaresine göre Türkiye’de şu anda 3 milyon 100 bin Suriyeli sığınmacı var. Şu anda TUİK’in rakamları ne kadar doğruysa Göç İdaresinin rakamları da o kadar doğru. Gaziantep’te 430 bin Suriyeli olması mümkün değil. Bunun çok daha üstünde olduğunu biliyoruz. Bu rakamlara bakıldığında Gaziantep’te her 4 kişiden biri Suriyeli göçmen. Bu kentte bulunan 41 STK açıklama yaptı. Bu açıklamada  çok ilginç ve hayati tespitler vardı. Burada önümüzdeki 20 yıl içerisinde kentin nüfusunsun yüzde 50’sinin Suriyeli olacağı dile getiriliyor. Bunlar doğru mu söylüyor evet doğru söylüyorlar. Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada Türklerin doğum oranı 1.4’e kadar düşerken Suriyeli sığınmacılarınki 5.3’e yükselmiş. Yani Suriyelilerin doğum oranı Türk vatandaşlarının 4 katı olurken, memleket sürekli göç almaya devam ederken, ebetteki 20 yıl sonra bu kentin yarsı Suriyeli olacaktır. Bu STK’ların yaptığı uyarı tarihi bir uyarıdır. Bugün harekete geçmeksek yarın çok geç olabilir. Yalnızca Gaziantep değil bir çok kentimiz bu tehlike ile karşı karşıya. Gaziantep Gazi olmuştur ama teslim olmamıştır. Bu sessiz istila karşısında da teslim olmaması bizim en önemli önceliğimizdir.” dedi.

ÖZATICI: TÜRK ESNAFIN SURİYELİLER KARŞISINDA  REKABET GÜCÜ YOK

Türk esnafının Suriyeli esnafla rekabet şansının olmadığını da belirten Özatıcı ”Bizim Türk esnafımız Suriyelilerle rekabet edemiyor. Çünkü ruhsatsız ve kaçak çalışma var. Kaçak mal satma var. Bizim esnafımız bunlarla nasıl rekabet etsin. Bir çok sektör Suriyelilerin tekelinde.” Dedi.

ÖZATICI: TC VATANDAŞLIĞININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇTIK

İYİ Parti olarak sığınmacıların  ve yabancıların tamamının gönderileceğini belirten Özatıcı “ Sığınmacılara ve yabancılara para karşılığında verilen tüm TC vatandaşlıkları iptal edilecek.238 bin Suriyelinin vatandaşlığının iptali için dava açtık. Biz haklıyız davayı kazanacağız.” dedi.

ÖZATICI: GAZİANTEP VE  TÜRKİYE ZEHİRLENİYOR

Gaziantep’in ve ülkenin zehirlendiğini de dile getiren Özatıcı, Türkiye’de ve Gaziantep’te uyuşturucu yaşının 11’e kadar düştüğünü söyledi. Özatıcı  “ Okul önlerinde, mahallelerde, parklarda uyuşturucu satışı zirve yapmış durumda. Memleketimizin geleceği ve çocuklarımızın istikbali tehdit altında. Bu uyuşturucuların çoğu Suriye’den geliyor, Afganistan’dan geliyor.  2009 yılında ele geçirilen uyuşturucu miktarı 103 kğ,  2021 yılında  ele geçirilen 5 ton, 2022 yılında ise 16 ton uyuşturucu yakalandı.  Sadece yakalananlar bu geçenleri bilmiyoruz.” dedi.  İYİ Parti Gaziantep Milletvekili  Mustafa Gürban ve İyi Parti Siyasal İletişim Danışmanı Bekir Ali Yüksel’de yaptıkları konuşmalarda kent ve ülke gündemini değerlendirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ