Ekonomi

Gaziantepli gayrimenkul yatırımcısı Londra'ya yöneldi

Londra'dan konut almak isteyen Türklerin en fazla başvurduğu isimlerden birisi olan Teoden London Investment Direktörü Şengül Firat, Raffles İstanbul'daki üç günlük etkinliği değerlendirirken, "Son yıllardaki en başarılı lansman oldu. Yurt dışından özellikle de Londra'dan konut satın almak isteyenlerin sayısında belirgin bir artış var" diye konuştu.

Gaziantepli gayrimenkul yatırımcısı Londra'ya yöneldi
02-10-2024 13:03
02-10-2024 13:04

Gaziantepli gayrimenkul yatırımcısı Londra'ya yöneldi

 

Londra merkezli olarak hizmet veren emlak şirketi Teoden London Investment Direktörü Şengül Firat, Londra'nın en avantajlı gayrimenkul projelerinin tanıtıldığı lansmanın büyük ilgi gördüğünü söyledi.

İngiltere'nin güçlü inşaat şirketlerinden olan Berkeley Group'un Londra'da gerçekleştirdiği projeler İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikle Türk yatırımcılara tanıtıldı. Londra'da gayrimenkul satın almak isteyenlerin büyük ilgi gösterdiği lansmana Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden de yoğun katılım gerçekleşti.

EN BAŞARILI LANSMAN

Londra'dan konut almak isteyen Türklerin en fazla başvurduğu isimlerden birisi olan Teoden London Investment Direktörü Şengül Firat, Raffles İstanbul'daki üç günlük etkinliği değerlendirirken, "Son yıllardaki en başarılı lansman oldu. Yurt dışından özellikle de Londra'dan konut satın almak isteyenlerin sayısında belirgin bir artış var" diye konuştu.

SEKTÖRÜN GÜÇLÜ VE GÜVENİLİR FİRMASI

İngiltere'nin en güçlü inşaat şirketlerinden birisi olan Berkeley Group'un Londra'da onlarca projesi bulunduğunu ifade eden Teoden London Investment Direktörü Şengül Firat,  İstanbul'daki etkinlikte 16 projenin yatırımcılara tanıtıldığını belirtti. Berkeley Group'un projelerini kredi kullanmadan tamamen öz kaynakları ile gerçekleştirdiğini vurgulayan Şengül Fırat, "Teoden London Investment olarak Berkeley Group ile birlikte çalışıyoruz. Berkeley, sektörün en güçlü ve güvenilir firmalarından birisi. Bugüne kadar tüm taahhütlerini zamanında yerine getirmiş, cazip fırsatlarla yatırımcısına her zaman kazandırmıştır" dedi.

GAZİANTEPLİLER DE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Londra'daki gayrimenkul fırsatlarını tanıtmak amacıyla İstanbul'da düzenlenen lansmana Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden de yoğun katılım olduğuna dikkat çeken Teoden London Investment Direktörü Şengül Firat, "27, 28 ve 29 Eylül'de üç gün süren başarılı bir lansman gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıllardaki lansmanlara göre yurt dışından konut almak isteyenlerin çok daha fazla ilgisiyle karşılaştık. Sanayi  ve ticaret potansiyeli ile Türkiye'nin en önemli illerinden birisi olan Gaziantep'ten lansmana katılım yoğun oldu. Lansmanda bir taraftan Berkeley projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verirken, diğer taraftan da İngiltere'den ev satın alırken nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve yatırımcıları nelerin beklediği ile ilgili soruları yanıtladık" diye konuştu.

İSTİKRAR, GÜVEN VE KAZANÇ

İngiltere'den, özellikle de Londra'dan gayrimenkul almanın her zaman kazançlı bir yatırım olduğuna dikkat çeken Teoden London Investment Direktörü Şengül Firat, şunları söyledi:

"Yatırımcılar her zaman güvenli ve kazançlı limanlar arar. İngiltere bu anlamda gayrimenkul yatırımcılarına önemli fırsatlar sunuyor. Düşük risk ve döviz bazında kira getirisi dünyanın dört bir yanındaki gayrimenkul yatırımcılarını İngiltere'ye çekiyor.Yapılan araştırmalara göre, Birleşik Krallık'ta gayrimenkul yatırımlarının brüt kira getirisinin yüzde 6'ya vardığı ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde de yüzde 22 oranında fiyat artışının gerçekleşeceği öngörülüyor. Batmayan imparatorluk olarak nitelendirilen Birleşik Krallık bu anlamda gayrimenkul yatırımcısı için hem güvenli hem de kazançlı bir liman olarak tüm dünyanın ilgisini çekiyor."

KİMLER LONDRA'DAN EV ALIYOR?

İngiltere'den gayrimenkul satın almak isteyenlere A'dan Z'ye her konuda danışmanlık yapan Şengül Fırat, günümüzde sadece üst gelir grubunun değil orta gelir grubundaki insanların da İngiltere'den ev almak istediklerini söyledi. Fırat, şunları söyledi: "Londra, düşük risk, döviz bazında kira getirisi ve prestij sağlayıcı özellikleri ile gayrimenkul yatırımcıları için her geçen gün daha fazla cazip hale geliyor. Bu arada çocuklarını İngiltere'de okutmak isteyenler de Londra ya da başka bir şehirden ev satın almak istiyor. Londra'dan ev satın almak artık çok zor değil. Tabi ki uzman kişilerden danışmanlık hizmeti almazsanız çeşitli pürüzler yaşayabilirsiniz. İngiltere'de gayrimenkul satın alma süreçleri Türkiye'ye göre daha uzun sürüyor. Bunun için mutlaka tecrübeli ve deneyimli bir firmanın uzman ekibiyle çalışmak gerekiyor. Londra'dan konut satın almak isteyen Türklerin sayısındaki büyük artış, gayrimenkul firmaları ile finans kuruluşlarının Türkçe bilen eleman istihdam etmelerini sağladı. Sonuç itibariyle İngiltere'den ev satın almak artık daha da kolaylaştı. Eğer finans ihtiyacınız varsa, uzun vadeli kredi kullanmanız da mümkün. Tekrar hatırlatıyorum; uzman danışmanlarla çalışırsanız siz de İngiltere'den konut sahibi olabilirsiniz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER