TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi ve beraberindeki icra kurulu heyeti, GGC Başkanı Meral AY ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek 'Hayırlı Olsun' dileklerinde bulundular. Ziyarette kadınların iş hayatına kazandırılmasının önemi ve yapılan projeler konuşuldu.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve beraberindeki icra kurulu heyeti , GGC Başkanı Meral Ay'ı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek 'Hayırlı Olsun' dileklerinde bulundular.
AY: EN KEYİFLİ YAPTIĞIMIZ HABERLER KADIN BAŞARI HİKAYELERİDİR
GGC Başkanı Meral Ay, Kadın Girişimciler Kurulu'nun Gaziantep'in gelişmesinde ve söz sahibi olma konusunda önemine değinerek ''1969'da kurulan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti yine çok değerli Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve yönetimini ağırladık. Bizim için çok önemli, çok kıymetli. Gazetecilikte en keyifli yaptığımız haberler, röportajlar, kadın başarı hikayeleridir. O yüzden bugün bu ziyareti son derece önemli buluyorum. Çünkü çok kadın girişimciler kurulu Gaziantep'in gelişmesinde ve geleceğinde söz sahibi önemli bir kurul. Bu yüzden de son derece önemsiyoruz. Bu anlamda kadın girişimcilerin başarı hikayelerine geniş yer vermek istiyoruz.
AHİ: KADIN DEMEK ÜRETMEK VE BECERİ DEMEK
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, amaçlarının kadınlara, genç kızlara girişimcilik ve üretim anlamında destek çıkmak olduğunu belirterek “Yaptığımız birçok proje de bunu içeriyor. Ben şu anda dördüncü dönemi bitirdim, beşinci dönem başkanlığını yapıyorum. 140'a yakın meclis üyem var. Hepsi Ticaret Odası ve borsaya bağlı işinde olan girişimci kadınlarla beraberiz. Aynı zamanda İslahiye ve Nizip’ten meclis üyemiz var. Yani biz Gaziantep'in ilçeleriyle beraber bir bütünü kapsıyoruz. 15 kişi icra kurulum var. Genel anlamda yaptığımız sosyal faaliyetlerden en çok önemsediğimiz kadın girişimciler merkezimiz yaklaşık on yıl önce Kalkınma Ajansı'ndan destek alarak yaptığımız ve sanayi odası ve belediyenin iş birliğiyle Fatma Hanım'dan bir arsa tahsiliyle yaptığımız bu binayı belediye ile beraber yönetiyoruz. Buranın amacı bir iş fikrim var ama nasıl bir iş yapabilirim diyen hanımefendiler destek çıktığımız 28 kişilikli bir yer. Kadınlarımız buraya geliyorlar , cüzi bir kira ile onlara destek vererek ticareti öğretip o insanları ayakları üstünde durmalarına destek veriyoruz. Burası Türkiye'de bir ilk. Ve üç yıldır faaliyet gösteriyor. Bu anlamda hakikaten üreten ve ticaret yapan kadınlarımıza destek çıkmaya önem veriyoruz. “ dedi.
PROJEMİZ İLE SANİYEDE KADIN USTA YETİŞTİRİYORUZ
Kadınlara yönelik bir çok başarılı projeye imza atıklarını dile getiren Ahi “Sanayide Kadın Eli projemiz var. Bu proje sanayide kadınların da olabileceğini gösteren bir proje. Sanayide erkeklerin kas gücüne ihtiyaç olduğu tabiki yadsınamaz fakat diğer yandan kas gücü gerektirmeyen alanlarda ustabaşı kadın da olabilir. bu anlamda genel merkezin 81 ilde 3 yıldır başlatmış olduğu Sanayide Kadın Eli projesi. bizde bunu Gaziantep'te ciddi anlamda destekliyoruz. 1250 ye kadın usta yetiştirip faaliyet göstermesi için çalışıyoruz. Bu anlamda küçük de olsa kadın sayımızı yavaş yavaş artırarak yola devam etmeyi düşünüyoruz. Aynı zamanda Gaziantep'te 60'a yakın meslek teknik liseler var. Daha çok sanayiye, usta olarak gitmelerine yönelik projeler yapıyoruz. “ dedi.
EV KADINI ÇOK İYİ BİR EKONOMİSTTİR
Evde üretim yapan bir çok kadının bulunduğunu söyleyen Ahi “ Bizim 13 yıl önce başlattığımız bir proje. Çok değerli bir projedir. Aslında her kadın iyi bir ekonomist. Bir kilo etten, bir kilo kabaktan, ne kadar yemek yapabilirim demek, ekonomi, ve strateji işidir. Ev kadını diye etiket koyup da atıllaştırmayalım. Aslında onları nasıl iş hayatına atılmalarına destek çıkabiliriz diye çıktığımız bir projedir, ismi ise ''Ekonomi de üretime katılan görünmez eller''. Biz bir grup 13 yıl önce başladığınızda 30 tane kendi üretimini yapan hanımefendilere satış yaptıklarını duyduk. Kim gıda, kimi dikiş, nakış, takı. kendi çevresine, kendi mahallesine iyi bir çevresi var. Biz bunlarla başladığımız bu projeyi onları aldık eğitim verdik. sanayi odası ile destekledik. daha fazla üretim yapıp daha çok kitleye hakim olsunlar diye başlattığımız proje. Geldiğimiz noktada bu yıl sonunda 300'e yakın ev kadını hala üretim yapıyor ve git gide sayıları çoğalıyor. “ dedi.
BU DÜNYA BİR İZ BIRAKIN. BİR FAYDA YARATIN.
“Bir proje eğer uzun soluklu olur ve sürekli de değil olursa, proje o zaman projedir.” Diye konuşan Ahi “ Biz bu projeye başladığımızda öngörü olarak bu kadar göremiyorduk ama şimdi her projenin baktığımız zaman her gelen noktasında çok daha katma değer yaptı ve on üç yıldır sürdürülebiliyor ve bundan sonra daha da katma değer yaparak biz bunu on yıl, yirmi yıl, ve daha nice yıllar uzatmayı hedefliyoruz. Biz onlara o özgüveni verdikçe onlar ürettikçe sayı daha da çoğalıyor. Bir durumdan çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz Tanrı tarafından yaratıldık bu dünyada. Hepimizin özel bir yeteneği var. Aslında sadece biz kendi içimizde değil, biz kendi çevremizde de etrafımıza katma değer yaratabiliriz. Her kadın her erkek içindeki dinamiği, kendi keşfeder, inanır ve azmederse, inanın başarının yolu o kadar kolay olacak. Eğer bir şey üretmek, bir fayda sağlamak istiyorsa sadece kendi yüreğinizle alakalı. Kadın ve erkek isterse yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki isteyin. Bu dünya bir iz bırakın. Bir fayda yaratın.” dedi.